Κυριακή 12-3-2023 1) Πάικο Μετερίζι 1595μ και 2) Περιοχή Εδεσσας

Την Κυριακή 12-3-2023 ο Ορειβατικός Συλλογος Εδεσσας θα πραγματοποιήσει δύο πεζοπορικές διαδρομές, μία στην κορυφή Μετερίζι του Πάικου και μια στην περιοχή Έδεσσας.
1η Διαδρομή: Όρος Πάικο_Κρώμνη Γιαννιτσών -Μετερίζι 1595m H διαδρομή από το εγκαταλελειμμένο χωριό Κρώμνη Γιαννιτσών σε υψόμετρο 585m προς την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Πάικου το Μετερίζι, την οποία βλέπουμε από την περιοχή Έδεσσας όταν κοιτάμε προς τα Ανατολικά, πάνω από το χωριό Αραβησσός. Ανηφορίζουμε σε ένα καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι με τη διαδρομή να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς και δρυός ενώ προς την κορυφή το έδαφος είναι πετρώδες. Η θέα από την ψηλά είναι μαγευτική καθώς θα βλέπουμε όλη την κοιλάδα της Αλμωπίας, τον κάμπο Έδεσσας και Σκύδρας και Νοτιότερα τον κάμπο της Θεσσαλονίκης με το Δέλτα Αξιού.
 
Αναλυτικά η διαδρομή :
Ώρες πορείας : 6-7
Βαθμός δυσκολίας: 3 (Δείτε τον πίνακα "Βαθμοί Δυσκολίας" στο τέλος)
Μήκος : 14 χλμ (συνολικά)
Ελάχιστο υψόμετρο : 585μ.
Μέγιστο υψόμετρο : 1595 μ.
Υψομετρική διαφορά : +1010μ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής Παρασκευόπουλος Σάκης 6934610328 μέχρι το μεσημέρι Σαββάτου
 
Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα. Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο-αντιανεμικό,γάντια, σκούφο, ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό και μια αλλαξιά στο αυτοκίνητο σε περίπτωση βροχής.
 
Η αναχώρηση θα γίνει στις 07:00 το πρωί απο την Εδεσσα από τα γραφεία του Συλλόγου (Βεροίας 21Α-Παλιό Νοσοκομείο) με ΙΧ.
 
 Κόστος καυσίμου 5 ευρώ το άτομο. Για τα μη μέλη υπάρχει επιπλέον χρέωση 2 ευρώ.
 
Πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή Κρώμνη - Μετεριζι στο link
 
 
 
 
2η Διαδρομή: Κοιμητήρια Έδεσσας-Γερμανική Γέφυρα- Περιοχή Λόφου 606 Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα Κοιμητήρια Έδεσσας (τέρμα οδού Αναπαύσεως) και κάνοντας μια φυσιολατρική διαδρομή προς τη Γερμανική Γέφυρα, δρόμο προς Σωτήρα, θα διασχίσει τους λόφους της περιοχής περνώντας από διαφορά σημεία ενδιαφέροντος και θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο.
 
Αναλυτικά η διαδρομή :
Ώρες πορείας: 5 Βαθμός δυσκολίας: 1 (Δείτε τον πίνακα "Βαθμοί Δυσκολίας" στο τέλος)
Μήκος : 15 χλμ (συνολικά)
Ελάχιστο υψόμετρο : 300μ.
Μέγιστο υψόμετρο : 500 μ.
 Υψομετρική διαφορά: +200μ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  Εμερτζίδης Δημήτρης 6932562708
                                                                  και  Νάντσης Γιώργος  στο τηλ. 6976586359  μέχρι το μεσημέρι Σαββάτου
 Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα. Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο-αντιανεμικό,γάντια, σκούφο, ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό.
 
 Η αναχώρηση θα γίνει στις 09:00 το πρωί απο τα Κοιμητήρια Έδεσσας (τέρμα οδού Αναπαύσεως).
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής
Πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή Εδεσσας στο link