Κυριακή 26/3/2023 - 1) Όρλιακας : Ζιάκας - Σπήλαιο - Γεφύρι Πορτίτσας 2) Περιοχή Εδεσσας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-3-2023 ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ - ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΩΡΑ

1)  Όρλιακας : Ζιάκας - Σπήλαιο - Γεφύρι Πορτίτσας

Τη Κυριακή 26/3/2023 ο ορειβατικός σύλλογος Έδεσσας εξορμεί στα γειτονικά Γρεβενά με αναβάσεις στη γύρω ορεινή περιοχή με μια όμορφη και γραφική διάσχιση στον ορεινό όγκο του Όρλιακα με απολαυστική θέα. Θα αγναντέψουμε τα γύρω ψηλά βουνά της βόρειας Πίνδου και τον όμορφο ποταμό Βενέτικο με τα πολλά πέτρινα τοξωτά γεφύρια του τόσο από ψηλά όσο και από χαμηλά.Σε αυτη την εκδηλωση θα γίνει συνάντηση με τα ατομα που διανυκτερεύουν στο ξενώνα για το διήμερο στην Βασιλίτσα

Η αναχώρηση από την Έδεσσα θα γίνει στις 07:30 το πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου (Βεροίας 21Α-Παλιό Νοσοκομείο) με ΙΧ. Μετά απο περίπου δυο ωρες ταξίδι με το αυτοκίνητο περιπου 9:30 το πρωί θα φτάσουμε στο χωριό Ζιάκας. Από το χωριό θα ξεκινήσει η ανάβαση μας στον Όρλιακα από το κελί Καλογριάς (1000μ.) μέχρι την κορυφή Καλογριάς 1432μ. και θα καταλήξουμε στο χωριό Σπήλαιο (950μ.) διασχίζοντας μέρος της κορυφογραμμής του Όρλιακα. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή με υπέροχη θέα προς τον Βενέτικο ποταμό. (ΥΔ. +560μ., -760μ., ΩΠ. 4, ΒΔ. 1).
Από το χωριό Σπήλαιο θα πάρουμε το παραδοσιακό καλντερίμι το οποίο θα μας κατεβάσει μέχρι τον ποταμό Βενέτικο στο γεφύρι της Πορτίτσας (650μ.). Η επιστροφή μας στο χωριό Σπήλαιο θα γίνει από τα ίδια. (ΥΔ. +-300μ., ΩΠ. 2, ΒΔ. 1).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβέρνα και επιστροφή στην Έδεσσα.

Όσοι δεν ακολουθήσουν την πρώτη πορεία θα μεταβούν απευθείας στο χωριό Σπήλαιο και θα περιμένουν την ομάδα που θα περπατήσει.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : Γιώργος Νάντσης 6976586359 οπωσδήποτε μέχρι βράδυ Παρασκευής

 Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες και τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια κατάλληλα για πολύωρο περπάτημα,μπατόν, αδιάβροχο-αντιανεμικό, ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό. Δεύτερα ρούχα και παπούτσια για αλλαγή στο τέλος της πορείας τα οποία θα μείνουν στο αυτοκίνητο.

Κόστος καυσίμου 20 ευρώ το άτομο. Για τα μη μέλη υπάρχει επιπλέον χρέωση 2 ευρώ.

Πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή του Ορλιακα στο link www.meteoblue.com/el/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7/meteogramweb/40.019N21.278E

2) Περιοχή Εδεσσας
Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί διαδρομή στην περιοχή της Έδεσσας. Θα είναι ένας συνδυασμός των κόκκινη-κίτρινη-μπλε διαδρομών που έχει σηματοδοτήσει ο Σύλλογος.

Ώρες πορείας: 4 και 30'
Βαθμός δυσκολίας: 1 (Δείτε τον πίνακα "Βαθμοί Δυσκολίας" στο τέλος)
Μήκος : 14 χλμ (συνολικά)
 Υψομετρική διαφορά: 524μ.
 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  Εμερτζίδης Δημήτρης 6932562708 μέχρι το μεσημέρι Σαββάτου
 
 Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.
Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο-αντιανεμικό, ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό.
 
 Η αναχώρηση θα γίνει στις 09:00 το πρωί απο το φυτώριο στα  Κοιμητήρια Έδεσσας (τέρμα οδού Αναπαύσεως).
 
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής
 
Πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή Εδεσσας στο link