Σάββατο 9 και Κυριακή 10-9-2023 ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΠΡΟΣ ΒΙΚΟ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας θα εκδράμει στα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει διάσχιση του πασίγνωστου φαραγγιού του Βίκου.

 Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται προαιρετική συμμετοχή σε δραστηριότητα RAFTING στο Βοϊδομάτη με γνωστή εταιρία του χώρου με κόστος 35 ευρώ το άτομο στις 12:00 του Σαββάτου, με συνολική διάρκεια δυόμιση με τρεις ώρες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα :

-Σάββατο 9/9

 Πρωινή συνάντηση στο Ξενία 07:30-07:45 και αναχώρηση στις 08:00. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο RAFTING  μπορούν να αναχωρήσουν αργότερα. Μετά από περίπου 3 ώρες φτάνουμε στη βάση του γραφείου όπου υπάρχει τουαλέτα και αποδυτήρια. Αφού τελειώσουμε με το RAFTING φεύγουμε για το Μονοδένδρι το οποίο απέχει γύρω στα 25χλμ και χρειάζεται περί τα 45 λεπτά. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια μας και απολαμβάνουμε το γραφικό χωριό και το φυσικό τοπίο. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής η οποία κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από το φαράγγι.

-Κυριακή 10/9

 Πρωινό ξύπνημα και συνάντηση στις 06:45 στο υπαίθριο πάρκινγκ στο Μονοδένδρι από όπου και θα ξεκινήσει η πεζοπορία ακριβώς στις 07:00. Η διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται γύρω στις επτά ώρες με χαλαρό ρυθμό και στάσεις. Θα έχει Φυσιολατρικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά διαδρομής :

Μήκος : 16 χλμ

Υψομετρική διαφορά 800 μέτρα σύνολο

Ώρες πορείας : 7

Βαθμός δυσκολίας : 2

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : Εμερτζίδης Δημήτρης 693 256 2708

Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.
Απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο-αντιανεμικό, ισοθερμικό, φλις, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, ξηρά τροφή, νερό. Δεύτερα ρούχα και παπούτσια για αλλαγή στο τέλος της πορείας τα οποία θα μείνουν στο αυτοκίνητο.

 Γύρω στις 14:00 θα βρισκόμαστε στο χωριό Βίκος. Οποιοι θέλουν μπορούν να καθήσουν για φαγητό εκεί ή σε κάποιο άλλο κοντινό χωριό ή αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να αναχωρήσει κατευθείαν για Έδεσσα.

* Η συνεννόηση για τα μέσα μεταφοράς μεταξύ Βίκου και Μονοδένδρι θα γίνει αφού έχουμε τον τελικό αριθμό συμμετοχών / ΙΧ. Υπάρχουν και τοπικές υπηρεσίες TAXI / VAN. Η συμμετοχή για αυτη τη μεταφορα θα οριστει ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

* Για την συνολική μετακίνηση των ατόμων με ΙΧ υπολογίζεται κόστος καυσίμου 35 ευρω με επιπλέον 5 ευρω για τα μή μέλη

* Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φροντίσουν να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τη διαμονή τους όπου αυτοί επιθυμούν, κατά προτίμηση στο Μονοδένδρι, επειδή ο αριθμός δωματίων είναι ήδη περιορισμένος. Οι συμμετεχοντες οταν εχουν οριστικοποιήσει την κράτηση του καταλύματος παρακαλούνται να ενημερώσουν τον συντονιστή της εκδήλωσης

 * Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για το RAFTING να ενημερώσουν τον συντονιστή ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα συμμετεχόντων για την καλύτερη οργάνωση από την αρμόδια εταιρία.