Σαββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου - Διήμερη εξόρμηση στην πόλη των Σκοπίων

----------------------ΠΡΟΣΟΧΗ----------------

Η αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου αλλάζει 

σε 8:00 απο το πάρκιγκ Ξενία (κοντά στα γραφεία ΕΟΣ Εδεσσας)

και 08:10 απο το Σιδηροδρομικό Σταθμό Έδεσσας  για τα σύνορα των Ευζώνων

πληροφορίες Αλέξανδρος Συκοβάρας 6932722034

------------------------------------------------------

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας διοργανώνει διήμερη εξόρμηση στην πόλη των Σκοπίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο  Mother Teresa Memorial House, περιήγηση στην πόλη των Σκοπίων, πλούσιο παραδοσιακό φαγητό με ζωντανή μουσική σε ταβέρνα στο κέντρο της πόλης και πεζοπορία στο διπλανό βουνό Vodno με θέα την πόλη και στάση για καφέ στο Millenium Cross που βρίσκεται στην κορυφή του.  

Πρόγραμμα:
Σάββατο 4 Νοεμβριου
Αναχωρούμε το πρωί στις 08:00 από το πάρκιγκ Ξενία κοντα στα γραφεια του ΕΟΣ Έδεσσας και 08:10 απο το Σιδηροδρομικό Σταθμό Έδεσσας για τα σύνορα των Ευζώνων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και τον συνοριακό έλεγχο, θα επισκεφτούμε το κατάστημα αφορολόγητων ειδών και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας μέχρι την πόλη των Σκοπίων.

Φτάνοντας στα Σκόπια θα πάμε κατευθείαν στα καταλύματα μας που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αφήνουμε τα πράγματά μας και ξεκινάμε την περιήγηση μας απο το Mother Teresa Memorial House στο οποίο θα μας γίνει μία ξενάγηση. Στη συνέχεια περνάμε κάτω από την Πύλη της Βόρειας Μακεδονίας και μπαίνουμε στην κεντρική πλατεία, Macedonia Square.
Αφού περιηγηθούμε στα τεράστια αγάλματα  που υπάρχουν στην πλατεία, περπατάμε  πάνω από την παλιά πέτρινη γέφυρα του 15ου αιώνα, σύμβολο της πόλης, για να περάσουμε στην παλιά πόλη με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Εκεί θα έχουμε χρόνο για να εξερευνήσουμε τα πάρα πολλά Τούρκικα μαγαζιά στο Old Bazaar. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Στην επιστροφή μπορούμε να περάσουμε πάνω από τη γέφυρα των καλλιτεχνών όπου υπάρχουν αγάλματα από όλες τις ιστορικές προσωπικότητες της χώρας.

Το βράδυ   θα γευτούμε παραδοσιακά φαγητά της πόλης με συνοδεία ζωντανής μουσικής σε μια από τις ποιο διάσημες  παραδοσιακές ταβέρνες των Σκοπίων όπου θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Την Κυριακή αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ανεβαίνουμε στο λεωφορείο και σε 20 λεπτά βρισκόμαστε στο Πάρκο Sredno Vodno για μία εύκολη πεζοπορία.
Αφού επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας,  ξεκινάμε μια κυκλική πεζοπορία μας που θα μας οδηγήσει στην κορυφή Krstovar (1066μ) όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε στάση για καφέ με θέα όλη την πόλη των Σκοπίων, δίπλα απο τον Millenium Cross. Συνεχίζουμε κατηφορικά και μετά από συνολικά τέσσερις περίπου ώρες επιστρέφουμε στην αφετηρία.
Όσοι δεν έρθουν στην πεζοπορία μπορούν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο ή να έρθουν έως το πάρκο και να ανέβουν στην κορυφή με τελεφερίκ.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας επιστρέφουμε να πάρουμε όσους παρέμειναν στο ξενοδοχείο και έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στην πόλη.

Το απόγευμα στις 15:30 ξεκινάμε το δρόμο της επιστροφής και εφόσον προλαβαίνουμε κάνουμε μια μικρή στάση στο  East Gate Mall που βρίσκεται στην πόλη για τα τελευταία ψώνια.  

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 80€ για τα μέλη και 85€ για τα μη μελη.
Περιλαμβάνονται: όλες οι μεταφορές με το λεωφορείο, μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινο δωμάτιο, δείπνο μετά μουσικής, πρωινό.


Δηλώσεις συμμετοχής έως Δευτέρα 16/10/2023 στον Αλέξανδρο Συκοβάρα 6932722034
Προκαταβολή 40€ στον Σάκη Παρασκευόπουλο 6934610328. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Η θέση κατοχυρώνεται με την προκαταβολή.


Για τα σύνορα είναι απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Εξοπλισμός για την πορεία:
Ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό, φλις, αντιανεμικό, γάντια, σκούφος, μπατόν, γκέτες (αν έχει χιόνι), νερό, σνακ, σφυρίχτρα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.