Κυριακή 14/01/2024 Εδεσσα - Αψαλος Τρείς Πέτρες

Την Κυριακή 14/01/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας θα εξερευνήσει τις τρεις Πέτρες στην Άψαλο, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο . Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Έδεσσας, διασχίζουμε το δάσος δρυός κάτω από το λόφο 606 και βγαίνουμε στις κατασκηνώσεις Σωτήρας. Από εκεί περνώντας μέσα από το χωριό συνεχίζουμε από δασικό δρόμο για να βγούμε κοντά στο χωριό Μαργαρίτα. Απο εκεί με θέα όλη την Αλμωπία κατηφορίζουμε για τις τρεις Πέτρες που βρίσκονται δέκα λεπτα πρίν την Άψαλο.
Η διαδρομή μας θα καταλήξει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Άψαλο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 280 μέτρα με θέα όλη την Κοιλάδα της Αλμωπίας.
Θα χρειαστεί να γίνει μετακίνηση με αυτοκίνητα για την επιστροφή γι'αυτό παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να δηλώνουν αν μπορούν να διαθέσουν το αυτοκίνητό τους.

Αναλυτικά η διαδρομή :

Απόσταση : 13 Κμ
Υψομετρική διαφορά : +220m
Διάρκεια : 4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας : 1

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : Σακης Παρασκευόπουλος  6934610328 μεχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.


Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια κατάλληλα για πολύωρο περπάτημα, αδιάβροχο-αντιανεμικό, μπατόν ,ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό. Δεύτερα ρούχα και παπούτσια για αλλαγή στο τέλος της πορείας τα οποία θα μείνουν στο αυτοκίνητο.

Η αναχώρηση από την Έδεσσα θα γίνει στις 8:30 το πρωί από από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Έδεσσας

Κόστος συμμετοχής 2 ευρώ για τα τα έξοδα κίνησης. Τα μη μέλη επιπλέον 2 ευρω

 


Λίστα εξοπλισμού

Βαθμοί Δυσκολίας