ΣΚ 17-18/10/2020 Διάσχιση Βοΐου

Ακυρώνεται λόγω lockdown στην ΠΕ Κοζάνης

Την Κυριακή 18/10/2020 ο ΕΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ θα πραγματοποιήσει διάσχιση του όρους Βόιο σε κοινή πορεία με τον Σύλλογο Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς. Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει από την θέση Ταμπούρι (1360μ.) που βρίσκεται πάνω στην άσφαλτο Πεντάλοφος - Επταχώρι. Θα ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή Πρ. Ηλίας 1810μ. και στη συνέχεια θα διασχίσουμε όλη την κορυφογραμμή με μικρά ανεβοκατεβάσματα μέχρι το χωριό Νέα Κοτύλη (1400μ.).
Ώρες πορείας: ~9
Μήκος διαδρομής: 23χλμ
Βαθμός δυσκολίας: Γ
Υψομετρική διαφορά: ~ +1000μ.
Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.

 

Το Βόιο χαρακτηρίζεται από πλούσιο πυκνό δάσος φυλλοβόλων δέντρων που αυτήν την εποχή τα χρυσοκίτρινα χρώματά τους μαγεύουν τον επισκέπτη. Οι φθινοπωρινές εικόνες του είναι μοναδικές και αξίζει όλοι να τις απολαύσουν.

Αναχώρηση με ΙΧ από Έδεσσα το Σάββατο με προορισμό την Καστοριά όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ξενώνα "τύπου καταφύγιο" στο Άργος Ορεστικό. Απαιτείται υπνόσακος.

Την Κυριακή το πρωί αναχωρούμε από τον ξενώνα με λεωφορείο για το σημείο εκκίνησης που είναι το Ταμπούρι (Πεντάλοφος). Στο τέλος της διαδρομής (Νέα Κοτύλη) θα μας περιμένει πάλι το λεωφορείο να μας γυρίσει πίσω στο Άργος όπου θα έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητα.

Κόστος διαμονής στον ξενώνα: 6€ (Διαθέτει θέρμανση, τουαλέτες, ζεστό νερό και κουζίνα για μαγείρεμα).

Κόστος λεωφορείου: 12-15€ αναλόγως του αριθμού συμμετοχών. 


Δηλώστε τη συμμετοχή σας υπεύθυνα και με συνέπεια συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη οργάνωση της εκδρομής.
Υπεύθυνοι: Σάκης Παρασκευόπουλος-6934610328 και Νίκη Κάρτα-6936462215

Δηλώσεις συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα
https://forms.gle/dcqgQrvXpFugL9xQ7