Λίγα λόγια για τον σύλλογο

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας, ιδρύθηκε το 1999 (Καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Σωματείων του πρωτοδικείου Έδεσσας στις 5 Απριλίου 1999).
Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης από της 4-11-2000.
Σκοποί του Συλλόγου είναι η διάδοση της Ορειβασίας, της αναρρίχησης και άλλων με το βουνό συναφών αθλημάτων, η διοργάνωση ορειβατικών και αναρριχητικών εξορμήσεων, η φιλοξενία Ελληνικών και ξένων ορειβατικών αποστολών, η εκπαίδευση των μελών του σε χειμερινές και θερινές συνθήκες διαβίωσης, η διαφύλαξη και φροντίδα του φυτικού και ζωικού πλούτου του τόπου μας, η σήμανση νέων ορειβατικών και αναρριχητικών διαδρομών στα βουνά του Νομού μας, η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, η αύξηση του Ορεινού τουρισμού στο Νομό μας, η οργάνωση ομάδων διάσωσης κλ.π.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Σύλλογο είναι: 2381025816, ή στα παραπάνω κινητά τηλέφωνα.
Η Διεύθυνση των γραφείων μας είναι: Βέροιας 21 58200 Έδεσσα.

Στο Νομό μας έχουμε πολλά και ωραία βουνά. Μεγάλο Ορειβατικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κορυφές: Προφήτης Ηλίας του Καιμάκταλαν (2524 μ, τρίτο σε υψόμετρο βουνό στην Ελλάδα), η μικρή και μεγάλη Τζένα, το Πίνοβο, το Σοκολ, τα Φαράγγια των Λουτρών Πόζαρ και της Τζένας, η Πιπερίτσα, η Κουτσούμπεη, ο Οσμανάκος, η Γκόλα Τσούκα του Πάικου και η Μαύρη Πέτρα του Βερμίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο υδροβιότοπος του Άγρα, η Λίμνη της Άρνισσας, τα ιαματικά Λουτρά του πόζαρ, η κοιλάδα του Ντόμπρο Πόλε, το Μαύρο Δάσος και τα σπήλαια των Λουτρών Πόζαρ.
Αναρριχητικά πεδία λειτουργούν, στο Λουτράκι, στην Δροσιά, στην Ν. Ζωή και στο Ριζάρι. Ο Σύλλογος διαθέτει αναρριχητική πίστα, σε κλειστό χώρο. Για τους φίλους του Buldering, στο Αετοχώρι υπάρχει ένας καταπληκτικός χώρος με βράχους.
Οι φυσικοί καταρράκτες της Έδεσσας, το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και η ευρύτερη περιοχή του, ο παραδοσιακός οικισμός του Π. Αγίου Αθανασίου, το ανεμοδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας και τα Λουτρά πόζαρ, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.