Λίγα λόγια για τον σύλλογο

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας, ιδρύθηκε το 1999 (Καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Σωματείων του πρωτοδικείου Έδεσσας στις 5 Απριλίου 1999).
Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης από της 4-11-2000.
Σκοποί του Συλλόγου είναι η διάδοση της Ορειβασίας, της αναρρίχησης και άλλων με το βουνό συναφών αθλημάτων, η διοργάνωση ορειβατικών και αναρριχητικών εξορμήσεων, η φιλοξενία Ελληνικών και ξένων ορειβατικών αποστολών, η εκπαίδευση των μελών του σε χειμερινές και θερινές συνθήκες διαβίωσης, η διαφύλαξη και φροντίδα του φυτικού και ζωικού πλούτου του τόπου μας, η σήμανση νέων ορειβατικών και αναρριχητικών διαδρομών στα βουνά του Νομού μας, η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, η αύξηση του Ορεινού τουρισμού στο Νομό μας, η οργάνωση ομάδων διάσωσης κλ.π.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Σύλλογο είναι: 2381025816, ή στα παραπάνω κινητά τηλέφωνα.
Η Διεύθυνση των γραφείων μας είναι: Βέροιας 21 58200 Έδεσσα.

Στο Νομό μας έχουμε πολλά και ωραία βουνά. Μεγάλο Ορειβατικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κορυφές: Προφήτης Ηλίας του Καιμάκταλαν (2524 μ, τρίτο σε υψόμετρο βουνό στην Ελλάδα), η μικρή και μεγάλη Τζένα, το Πίνοβο, το Σοκολ, τα Φαράγγια των Λουτρών Πόζαρ και της Τζένας, η Πιπερίτσα, η Κουτσούμπεη, ο Οσμανάκος, η Γκόλα Τσούκα του Πάικου και η Μαύρη Πέτρα του Βερμίου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο υδροβιότοπος του Άγρα, η Λίμνη της Άρνισσας, τα ιαματικά Λουτρά του πόζαρ, η κοιλάδα του Ντόμπρο Πόλε, το Μαύρο Δάσος και τα σπήλαια των Λουτρών Πόζαρ.
Αναρριχητικά πεδία λειτουργούν, στο Λουτράκι, στην Δροσιά, στην Ν. Ζωή και στο Ριζάρι. Ο Σύλλογος διαθέτει αναρριχητική πίστα, σε κλειστό χώρο. Για τους φίλους του Buldering, στο Αετοχώρι υπάρχει ένας καταπληκτικός χώρος με βράχους.
Οι φυσικοί καταρράκτες της Έδεσσας, το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και η ευρύτερη περιοχή του, ο παραδοσιακός οικισμός του Π. Αγίου Αθανασίου, το ανεμοδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας και τα Λουτρά πόζαρ, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

 

Αναζήτηση στον ιστότοπο

Επικοινωνία

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας Βεροίας 21
Τ.Κ. 58200
Έδεσσα
23810 25816, 6977032777