Τριήμερο Πρωτομαγιάς στον Κόζιακα κ στην Ελάτη Τρικάλων

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς (30/4 - 2/5) ο ορειβατικός σύλλογος Έδεσσας θα βρεθεί στην Ελάτη Τρικάλων και θα περπατήσει στο όρος Κόζιακας ή αλλιώς Κερκέτειο. Θα πραγματοποιηθούν αναβάσεις στην ψηλότερη κορυφή Χατζηπέτρος σε υψόμετρο 1901μ. καθώς και στην σπηλιά του Μπέη. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο μέσα στην Ελάτη σε ένα πολύ γραφικό χωριό που βρίσκεται στα 900μ. Πιο αναλυτικά:

Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 30/4 και μέσω Γρεβενών - Καλαμπάκας θα φτάσουμε το μεσημέρι στα Τρίκαλα όπου θα κάνουμε στάση για να περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη. Το απόγευμα θα ανηφορίσουμε για την Ελάτη, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα βγούμε να γνωρίσουμε το χωριό.

Την Κυριακή 1/5 νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε με τα αυτοκίνητα για το χ/κ Περτουλίου υψ. 1170μ. όπου θα τα αφήσουμε και θα ξεκινήσει η πορεία μας. Η διαδρομή περνάει από το ορειβατικό καταφύγιο και συνεχίζει για την κορυφή στα 1901μ. μετά από 5,5χλμ, +800μ. ΥΔ σε περίπου 3 ώρες. Η επιστροφή θα κυκλώσει το βουνό από την ανατολική κορυφογραμμή περνώντας από τις τοποθεσίες Τρύπιο Λιθάρι, Κανάλια, Θύρα καταλήγοντας στην Ελάτη μετά από τέσσερις ώρες περίπου. Συνολικά ΩΠ: 7, ΥΔ: 1100μ., ΒΔ: Β+

Την Δευτέρα 2/5 το πρωί θα ξεκινήσουμε με τα πόδια μέσα από το χωριό και θα κατευθυνθούμε στην Σπηλιά Μπέη διασχίζοντας πλούσιο και πυκνό δάσος ελάτης ιδιαίτερης αισθητικής. Μετά την απαραίτητη στάση στη σπηλιά θα ακολουθήσει  επιστροφή στο χωριό από τα ίδια. ΩΠ: 4, ΥΔ: 550μ. ΒΔ: Α     
Μετά το περπάτημα θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβέρνα και εν συνεχεία επιστροφή στην Έδεσσα.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 75€ τα μέλη και 80€ τα μη μέλη.
Συμπεριλαμβάνεται μετακίνηση με ΙΧ και 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέσα στην Ελάτη.
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 50€ μέχρι τη Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 στα τηλέφωνα 693 461 0328 Σάκης Παρασκευόπουλος και 693 646 2215 Νίκη Κάρτα.

Χάρτης Κόζιακα

 

Λίστα εξοπλισμού

Βαθμοί Δυσκολίας