Σήμανση Μονοπατιών Περιοχής Περιαστικού Δάσους 606

        Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας με μεγάλη χαρά σας ενημερώνει οτι βρίσκεται κοντά στο τέλος μιας σημαντικής προσπάθειας προκειμένου να αναδείξει τις ομορφιές της πόλης μας και να προσφέρει μια εναλακτική δραστηριότητα στους συνδημότες αλλά και στους επισκέπτες της.

       Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προώθησης των σκοπών του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων είναι και η διάδοση της ορειβασίας/πεζοπορίας χαμηλού βουνού, δημιουργήσαμε χάρτη πεζοπορικών διαδρομών για το περιαστικό δάσος λόφου 606 Έδεσσας με τέσσερις διαδρομές πεζοπορίας. Κατά μήκος των διαδρομών αυτών θα προσφέρεται η δυνατότητα για επαφή με τη πλούσια χλωρίδα της περιοχής μας με τους πολλούς δασικούς δρόμους και μονοπάτια, τον εντοπισμό και επίσκεψη χώρων αναψυχής, σημείων με θέα και τα αξιοθέατα της περιοχής μας που για πολλούς είναι άγνωστα, ενω βρίσκονται πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης μας.

      Για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου ο Σύλλογός μας εκπόνησε μελέτη σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο περί σήμανσης πεζοπορικών διαδρομών η οποία εγκρίθηκε απο τη Διεύθυνση Δασών Πέλλας και μπορούμε να ξεκινήσουμε αμεσα την υλοποίηση της.

       Το έργο αυτό πέρα απο τις πινακίδες ενημέρωσης που θα τοποθετηθούν και την σήμανση που θα υπάρχει, θα μπορείτε να τις βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας στο τμήμα Βουνα/Έδεσσα. Εκεί υπάρχουν αρχεία gps που μπορείτε να τα κατεβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες με το κινητό σας με τη χρήση εφαρμογών πλοήγησης. Τα σχετικά link υπάρχουν στο τέλος.

      Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε την σήμανση, η οποία θα γίνει με χρήση χρωματιστών σχημάτων κατά μήκος των διαδρομών και ορισμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό, ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση παλαιών έργων του Δασαρχείου και του Δήμου Έδεσσας.

     Στην προσπάθεια μας αυτή βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση απο τη Διεύθυνση Δασών Πέλλας και το Δασαρχείο Έδεσσας, ενώ ο Δήμος Έδεσσας μας πρόσφερε τις μεταλλικές πινακίδες των χαρτών όπως και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα θελαμε δημόσια να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Όποια και όποιος απο τα μέλη και τους φίλους μας θέλει να βοηθήσει στην προσπάθειά μας αυτή που θα γίνεται σε προγραμματισμένες δράσεις, παρακαλούμε να το δηλώσει εδώ ή με μύνημα προς τον Γραμματέα του Συλλόγου Theodosis Paraskevopoulos , προκειμένου να ειδοποιούνται ανάλογα.

Ιστοσελίδα: https://eosedessas.webnode.page/

Διαδρομές: https://eosedessas.webnode.page/voyna/edessa/

Ο χάρτης των διαδρομών :