ΣΚ 11-12/2/2023 Μπίτολα, Πέλιστερ


Συγκέντρωση αύριο πρωί 11 Φεβρουαρίου,  08:30 Σταθμό Τρένων Έδεσσας. Αναχώρηση 09:00






Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Φεβρουαρίου 2023 ο ορειβατικός σύλλογος Έδεσσας διοργανώνει διήμερη εξόρμηση στα γειτονικά Μπίτολα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει περιηγήση στον αρχαιολογικό χώρο της Ηράκλειας, επίσκεψη στα Μπίτολα, καλό φαγητό, μια υπέροχη βραδιά στο ξενοδοχείο με γλέντι και μουσική που θα μας μείνει αξέχαστη και φυσικά περπάτημα στο πανέμορφο βουνό Πέλιστερ. Η εκδρομή προσφέρεται για όλους και η πορεία είναι προαιρετική και μικρής δυσκολίας.

Σάββατο 11/2/2023
Αναχώρηση το πρωί στις 9:00 από τον σταθμό του τρένου με λεωφορείο προς Φλώρινα. Αφού περάσουμε τα σύνορα της Νίκης θα σταματήσουμε και θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ηράκλειας. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στα Μπίτολα και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο χ/κ Πέλιστερ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας και θα ξεκουραστούμε ως τις 8 το βράδυ όπου θα πάρουμε το δείπνο μας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική.

Κυριακή 12/2/2023
Αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας που είναι όλη μέσα σε δάσος ελάτης και πεύκου εξαιρετικής ομορφιάς. Η πορεία, διάρκειας τεσσάρων ωρών, είναι προσιτή σε όλους με 500μ. υψομετρικής διαφοράς και μήκους 14χλμ περίπου.Μετά το πέρας της πορείας θα κατεβούμε με το λεωφορείο στα Μπίτολα για φαγητό και εν συνεχεία αναχώρηση για Έδεσσα.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 65€ για τα μέλη και 70€ για τα μη μελη.
Περιλαμβάνονται: όλες οι μεταφορές με το λεωφορείο, μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινο δωμάτιο, δείπνο μετά μουσικής, πρωινό.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 3/2/2023 στον Αλέξανδρο Συκοβάρα 6932722034
Προκαταβολή 30€ στον Σάκη Παρασκευόπουλο 6934610328. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Η θέση κατοχυρώνεται με την προκαταβολή.   

Για τα σύνορα είναι απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Εξοπλισμός για την πορεία:
Ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό, φλις, αντιανεμικό, γάντια, σκούφος, μπατόν, γκέτες (αν έχει χιόνι), νερό, σνακ, σφυρίχτρα.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.

 
Κυριακή 12/2/2023
Αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για το χιονοδρομικό κέντρο Μόλικα σε υψόμετρο 1400μ. όπου θα σταματήσουμε στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Από εκεί ξεκινά και η πορεία μας που είναι όλη μέσα σε δάσος ελάτης και πεύκου εξαιρετικής ομορφιάς. Η πορεία, διάρκειας τεσσάρων ωρών, είναι προσιτή σε όλους με 400μ. υψομετρικής διαφοράς και μήκους 10χλμ περίπου.
Μετά το πέρας της πορείας θα κατεβούμε με το λεωφορείο ξανά στα Μπίτολα για φαγητό και εν συνεχεία αναχώρηση για Έδεσσα.
 
Κόστος συμμετοχής 65€ για τα μέλη και 70€ για τα μη μελη.
Περιλαμβάνονται: όλες οι μεταφορές με το λεωφορείο, μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Μπίτολα, δείπνο μετά μουσικής, πρωινό.
 
Δηλώσεις συμμετοχής έως 3/2/2023 στον Αλέξανδρο Συκοβάρα 6932722034
Προκαταβολή 30€ στον Σάκη Παρασκευόπουλο 6934610328. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Η θέση κατοχυρώνεται με την προκαταβολή.   
 
Για τα σύνορα είναι απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.