Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 25-27/2/2023 Φαλακρό Δράμας 2234μ.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 25-27 Φεβρουαρίου 2023 ο ορειβατικός σύλλογος Έδεσσας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην περιοχή της Δράμας που θα περιλαμβάνει περπάτημα στα Μακεδονικά Τέμπη, ανάβαση στο Φαλακρό όρος 2232μ. και επισκέψεις στα γύρω σπήλαια του Αγγίτη και της Αλιστράτης.
 
Σάββατο 25/2/2023
Αναχώρηση το πρωί στις 8:00 από τους καταρράκτες με ΙΧ για Σταυρό Θεσσαλονίκης (2 ώρες περίπου). Εκεί θα γίνει η πρώτη στάση μας και θα ξεκινήσει η πορεία μας στα Μακεδονικά Τέμπη. Θα φτάσουμε μέχρι τη Ρεντίνα και θα επιστρέψουμε πίσω. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη χωρίς υψομετρική διαφορά, το μήκος είναι 10χλμ (μπρος-πίσω) και θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Δράμα για φαγητό και αν μας μείνει χρόνος και το επιτρέπουν οι συνθήκες θα επισκεφτούμε το σπήλαιο του Αγγίτη (Μααρά) που είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα. Η διανυκτέρευση μας θα γίνει στο χωριό Βώλακας σε δίκλινα δωμάτια σε ξενώνα.
 
Κυριακή 26/2/2023
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στον ξενώνα, θα ξεκινήσουμε με τα αυτοκίνητα για το χ/κ του Φαλακρού σε υψομετρο 1700μ. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία μας η οποία θα καταλήξει στην κορυφή Πρ. Ηλίας στα 2232μ. αφού περάσει πρώτα δίπλα από ένα σπηλαιοβάραθρο που είναι γνωστό με την ονομασία "χιονότρυπα". (ΩΠ: 5, ΥΔ: +600μ., ΒΔ: Γ). Σημειώνεται πως η διαδρομή αυτή είναι χειμερινή και απαιτείται ανάλογος εξοπλισμός καθώς και εμπειρία σε χιονοσκεπή πεδία. Η επιστροφή μας στη βάση του χ/κ θα γίνει από τα ίδια. Επιστροφή στο χωριό, φαγητό, ξεκούραση και ύπνος. 
 
Δευτέρα 27/2/2023
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στον ξενώνα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση τις Σέρρες. Καθοδόν, θα σταματήσουμε στο σπήλαιο της Αλιστράτης το οποίο και θα επισκεφτούμε. Θα ακολουθήσει στάση για φαγητό στις Σέρρες και εν συνεχεία επιστροφή στην Έδεσσα. 
 
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 120€ για τα μέλη και 125€ για τα μη μέλη.
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με ΙΧ, δυο διανυκτερεύσεις σε ξενώνα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
 
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 80€ έως 13/2/2023 στη Νίκη Κάρτα 6936462215. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, ενώ η θέση κατοχυρώνεται με την προκαταβολή.   
 
Εξοπλισμός:
Ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό, φλις, αντιανεμικό, γάντια, σκούφος, μπατόν, νερό, σνακ, σφυρίχτρα.
Για το Φαλακρό επιπλέον γκέτες, πιολέ, κραμπόν.
 
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και την συμμετοχή.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.