Κυριακή 05/11/2023 Ασπρη Πέτρα Προμάχων

  Εκτός απο την διήμερη εκδρομή στη πόλη των Σκοπίων  ο Ορειβατικός Σύλλογος της Έδεσσας πραγματοποιεί  την Κυριακή 5/11/2023 πορεία στην Ασπρη Πέτρα Προμάχων. Η πορεία θα ξεκινήσει από το φράγμα εξω απο τους Προμάχους  και θα καταλήξει στην την Ασπρη Πέτρα.Πρόκειται για μια ευκολη διαδρομή που έχει μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον.

  Η Άσπρη πέτρα ειναι ενας βράχος που καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και έχει ύψος λιγότερο από 50 μέτρα μέσα στην κοιλάδα του ρέματος της Μπιτσκίας (πριόνι ) που διασχίζει την περιοχή και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης γεωλόγων, σπηλαιολόγων και άλλων επιστημόνων, αλλά και μιας ομάδας μαθητών του γυμνασίου Προμάχων.Ο σχηματισμός του βραχου προέρχεται απο ιζήματα και το σχήμα του και το χρωμα ποικίλει αναλογα με την εποχή και την περιεκτικότητα του νερου σε άλατα

Αναλυτικά η διαδρομή :

Ώρες πορείας: 2
Βαθμός δυσκολίας: 1
Μήκος: 3,5 χλμ (συνολικά)
Ελάχιστο υψόμετρο: 300μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 600μ.
Υψομετρική διαφορά: 300μ.
Χαρακτηριστικό της διαδρομής: Δάσος πεύκων - γαύρου  σε δασικό δρομο και μονοπάτι.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής : Γιώργος Νάντσης 6976586359 μεχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Η αναχώρηση από την Έδεσσα θα γίνει στις 07:45 το πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου (Βεροίας 21Α-Παλιό Νοσοκομείο) με ΙΧ.
 

Κόστος συμμετοχής 5 ευρώ για τα έξοδα κίνησης. (επιπλέον 2 ευρώ για τα μή μέλη)

H πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες και τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών και να έχουν ομαδικό πνεύμα.

Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια κατάλληλα για πολύωρο περπάτημα, αδιάβροχο-αντιανεμικό, ισοθερμικό, φλις, ξηρά τροφή, νερό. Δεύτερα ρούχα και παπούτσια για αλλαγή στο τέλος της πορείας τα οποία θα μείνουν στο αυτοκίνητο.

Πληροφορίες για τον καιρό στο παρακάτω link:

www.meteoblue.com/el/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82/%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1/41.036N21.995E

Λίστα εξοπλισμού

Βαθμοί Δυσκολίας